Loesdau, ígéret a minőségre, ragaszkodjunk hozzá!

Blog

Nyári nyereményjáték!


A megosztásokat köszönjük!

Játssz velünk egy Loesdau márkájú patakaparóért, egy gumírozott nyelű sörényfésűért, egy fésűs sörényvágóért és egy samponadagolós masszázskeféért!

Itt tudsz játszani: Facebook 

Stübben LK-Controller Kötőfékekhez

Stübben LK - Controller

Itt a tavasz, nyár, hosszúak a nappalok, több időnk jut kedvencünk kiképzésére a vele való foglatosságra. A hosszú tél után megnehezíti a munkánkat, hogy lovunk hirtelen energikusabb, szertelenebb lesz, megnő a mozgás utáni vágya.

Homoktövis mint takarmánykiegészítő


Lovasélet szaklap 2018.12. havi számában.

Haszon- és társállataink egészségének megőrzése mindig is fontos szerepet töltött be az állattartással foglalkozók életében. Ebben kiváló segítséget nyújtanak számunkra mai napig a gyógynövények. A homoktövis (Hippophae) az ezüsfafélék családjába tartozó, kevés fajt számláló növény. Fő elterjedési területe Àzsia, de egy faja a Kárpát medencében is őshonos. Az ókori Olimpiákon lovak számára használták doppingszerként, számos, a szervezetre gyakorolt pozitív hatása miatt. 

Színek a lovardában

Hogyan látnak a lovak? Mit jeleznek a ló hosszú szörébe font színes szalagok? Milyen színű ruhát és lovas felszerelést érdemes a lovasnak választani? - Tudástár, nem csak lovasoknak!


“A jó lónak nincs színe!”- Tartja a mondás, miszerint a „jó” lovat egyéb tulajdonságai alapján kategorizáljuk, a szín pusztán másodlagos. Természetesen több lófajtát is ismerünk, melyekre egy bizonyos szín kizárólagossága jellemző – ilyen például a haflingi, gidrán, fríz – azonban itt is előfordulnak kedvelt vagy kevésbé divatos színárnyalatok. A ló számára nem is olyan fontos ez a kérdés, kizárólag olyan jelentősége van, hogy barátkozáskor az anyja színéhez közelebb álló társát részesíti előnyben. Táplálékfogyasztási szokásaikat sem befolyásolja a szín, inkább az illat és a tapintószőrök segítségével válogatnak.

Tovább a cikkre:


Zablalánc tesztRégóta használok már különböző lovasfelszereléseket, és elég sok kantárhoz szükséges zablalánc-szíj használata. Szinte egyszerre mondták be az unalmast, így úgy gondoltam megpróbálok a Loesdautól ugyanolyan vagy hasonló stílusú láncot amit használtam és kipróbálok egy szíjat is. Már amikor kezembe vettem őket az első meglepetés is kifejezetten pozitív volt, hiszen a képen látható módon is jóval vastagabb a bőr része, mint az előző más márkájú zablalánc szíja. Nagyon könnyen méretre szabható, csatjai kifejezetten masszívak, jóval erősebbek. Ami számomra nagyon pozitív, hogy többféle színben is rendelhető, így a vele együtt használt kantárhoz nagyon jól illik. Láncrésze, csatjai egy év használat után még nem rozsdásodnak, remélem nem is fognak, bőre nem töredezik, puha.

Egészében robusztusabb, tartósabb benyomást kelt egyéb márkájú társánál,
és mindezt megfizethető áron.
Ezzel párhuzamosan ötlött fel bennem a gondolat, hogy kipróbálnék jóval kímélőbb, de ugyanazon funkciójú felszerelést a zablaszíjat, ugyanis a tanulók gyakorlatlanabb kezében szívesebben adok olyan eszközt, amivel akaratlanul is kevesebb fájdalom okozható. A zablaszíj is beváltotta a hozzáfűzött reményeket, bátran ajánlom akár egyszerű western csikókantárhoz is, de a félfeszítő pessoa zablával is kiválóan használható.


 

Oldalak

Kérdése van?


Telefon: 06302735200


info@lovas-bolt.com


Partnereink