Loesdau, ígéret a minőségre, ragaszkodjunk hozzá!

Blog

Lovas konferenciát tartottak a Pannon Egyetem Georgikon karán, a Georgikon lovasnapok keretében augusztus 16-án.


Dr. Bartos Ádám kezdő előadása során egy kisfilmmel mutatta be a SIHU 145 HBT (Horse Based Tourism) projekt modellezését.
A családok számára kifejlesztett program nem igényel lovastudást, tökéletes kikapcsolódást nyújt azonban a mindenki számára elérhető fogatos túraútvonalaival. A program igazi kuriózum, hiszen határainkon átívelő turisztikai eseményt mutat be, a két hazai túraútvonal mellett két szlovén partnerrel is rendelkezik. Az útvonalakat saját fejlesztésű, mozgássérültek számára, kerekesszékkel is kényelmesen igénybe vehető régi postajáratok mintájára készült kocsikkal látogathatjuk.

Nyári nyereményjáték!


A megosztásokat köszönjük!      Játékunk nyertese: Cseh Dóra!

Játssz velünk egy Loesdau márkájú patakaparóért, egy gumírozott nyelű sörényfésűért, egy fésűs sörényvágóért és egy samponadagolós masszázskeféért!

Itt tudsz játszani: Facebook 

Stübben LK-Controller Kötőfékekhez

Stübben LK - Controller

Itt a tavasz, nyár, hosszúak a nappalok, több időnk jut kedvencünk kiképzésére a vele való foglatosságra. A hosszú tél után megnehezíti a munkánkat, hogy lovunk hirtelen energikusabb, szertelenebb lesz, megnő a mozgás utáni vágya.

Homoktövis mint takarmánykiegészítő


Lovasélet szaklap 2018.12. havi számában.

Haszon- és társállataink egészségének megőrzése mindig is fontos szerepet töltött be az állattartással foglalkozók életében. Ebben kiváló segítséget nyújtanak számunkra mai napig a gyógynövények. A homoktövis (Hippophae) az ezüsfafélék családjába tartozó, kevés fajt számláló növény. Fő elterjedési területe Àzsia, de egy faja a Kárpát medencében is őshonos. Az ókori Olimpiákon lovak számára használták doppingszerként, számos, a szervezetre gyakorolt pozitív hatása miatt. 

Színek a lovardában

Hogyan látnak a lovak? Mit jeleznek a ló hosszú szörébe font színes szalagok? Milyen színű ruhát és lovas felszerelést érdemes a lovasnak választani? - Tudástár, nem csak lovasoknak!


“A jó lónak nincs színe!”- Tartja a mondás, miszerint a „jó” lovat egyéb tulajdonságai alapján kategorizáljuk, a szín pusztán másodlagos. Természetesen több lófajtát is ismerünk, melyekre egy bizonyos szín kizárólagossága jellemző – ilyen például a haflingi, gidrán, fríz – azonban itt is előfordulnak kedvelt vagy kevésbé divatos színárnyalatok. A ló számára nem is olyan fontos ez a kérdés, kizárólag olyan jelentősége van, hogy barátkozáskor az anyja színéhez közelebb álló társát részesíti előnyben. Táplálékfogyasztási szokásaikat sem befolyásolja a szín, inkább az illat és a tapintószőrök segítségével válogatnak.

Tovább a cikkre:


Oldalak

Kérdése van?


Telefon: +3630/ 273-5200


info@lovas-bolt.com


Partnereink